Selecteer uw taal
  • Nederlands
  • English
  • Español

Vragen over onze service?
Bel direct +31135710410

Zloty is de goedkoopste munt ter wereld

Zloty is de goedkoopste munt ter wereld

Datum 24 / 05 / 2016 - Door Edwin Vat - Categorie from the web

Volgens Business Insider, dat dieper in het onderzoek van de Duitse bank is gedoken, is de Poolse valuta tot 10 procent ondergewaardeerd.De Poolse economie steeg in het eerste kwartaal van dit jaar nog met drie procent op jaarbasis, hetgeen de zwakste groei in meer dan twee jaar betekende. Evenwel blijven economen nog steeds positief over de vooruitzichten voor het land.

Deutsche Bank spreekt volgens Business Insider van een “robuuste” outlook voor Polen, aangejaagd door een sterke inkoopmanagersindex, lage werkloosheid en stijgende lonen. De Poolse economie zou tegen 2016 en 2017 circa 3,5 procent kunnen groeien, zo stelt de bank.

Business Insider merkt eveneens op dat de zloty wordt geholpen door positieve uitlatingen van de Poolse centrale bank, onder meer over de lage inflatiedruk. Ook zou de aanhoudende deflatie, in het licht van externe factoren als lage grondstofprijzen, geen reden zijn voor economen van de bank om een rentestap te maken.

Voor 1 euro krijg je op maandagochtend 4,43 zloty’s. Ook de Japanse yen en de Zweedse kroon worden door economen van Deutsche Bank als goedkoop bestempeld.

Breng de bal aan het rollen! Bel ons zonder enige verplichting. +31135710410

Contact ons

Vul het formulier hieronder in.

[recaptcha]

Adres

Adres: VATT.EU | Koningsvaren 6 | 5062 JA | Oisterwijk
Telefoon: +31135710410
E-mail: info@vatt.eu