Selecteer uw taal
  • Nederlands
  • English
  • Español

Vragen over onze service?
Bel direct +31135710410

Opkomst van Polen

Opkomst van Polen

Datum 25 / 06 / 2015 - Door Edwin Vat - Categorie from the web

Wielton, de grootste Poolse trailerbouwer, neemt de Franse marktleider in trailerbouw Fruehauf over.

Met de overname wordt Wielton uiteindelijk de derde grootste trailerbouwer van Europa. Fruehauf blijft een Frans bedrijf met Frans management en blijft producten met het merk Fruehauf erop fabriceren in de fabriek in Auxerre.

Wielton koopt nu 65,31 procent van de aandelen voor 9,5 miljoen euro, in 2017 komt de overige 34,69 procent van de aandelen vrij en kan Wielton deze overnemen voor 6,6 miljoen euro.

Wielton kan, met de productie van Fruehauf erbij, elfduizend producten per jaar maken en een omzet van meer dan 250 miljoen euro halen. De deal wordt voor twintig procent betaald met eigen geld, de rest wordt gefinancierd door twee banken.

Fruehauf heeft meer dan vierhonderd werknemers en produceert jaarlijks meer dan vierduizend trailers. De winst is jaarlijks rond de twee à drie miljoen euro, bij een omzet van honderd miljoen euro.

VATT15_weblog_NL_wielton

 

Over Wielton

Wielton is een vooruitstrevende bedrijf op het gebied van fabricagetechnieken voor semi trailerbouw. Door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technieken, heeft men de productie verder geoptimaliseerd. Een team van 29 ontwerpers en technici staan klaar, om u een oplossing te bieden die bij uw wensen past.

Wielton heeft een breed assortiment van meer dan 60 verschillende modellen opleggers, aanhangwagens en opbouw voor motorwagens. Hiermee behoort Wielton tot een van de tien grootste commerciële voertuigconstructeurs binnen Europa.

Dankzij de moderne en geautomatiseerde productie is Wielton in staat om een kwalitatief hoog product te fabriceren. Uiteraard voldoen onze producten aan internationaal geldende DIN en ISO-9001 norm. Hiermee profileert Wielton zich binnen het hoogste segment van de trailer wereld.

 

 

Breng de bal aan het rollen! Bel ons zonder enige verplichting. +31135710410

Contact ons

Vul het formulier hieronder in.

[recaptcha]

Adres

Adres: VATT.EU | Koningsvaren 6 | 5062 JA | Oisterwijk
Telefoon: +31135710410
E-mail: info@vatt.eu