Selecteer uw taal
  • Nederlands
  • English
  • Español

Vragen over onze service?
Bel direct +31135710410

Genoeg te beleven in Wroclaw

Genoeg te beleven in Wroclaw

Datum 10 / 05 / 2016 - Door Edwin Vat - Categorie from the web

Het kleurrijke Wrocław kan prima wedijveren met Poolse zustersteden als Warschau en Krakau. Niet voor niets is het in 2016 Europese Culturele Hoofdstad.

Wrocław leeft. De Oder, die dwars door de stad stroomt, speelt daarin een belangrijke rol. De rivier maakte van de stad een belangrijk, welvarend handelscentrum. Wrocław ademt nog steeds de allure van weleer. Tegelijkertijd trekken de universiteit en de vele hightech bedrijven jonge creatievelingen die voor reuring zorgen. Het levert de stad een rijk cultureel leven op. De monumentale kerken, het operagebouw, de vele galerieën en het gezellige uitgaansleven maken Wrocław een prima bestemming voor een stedentrip.

Eten en drinken

▪ In Piwnica ´Swidnicka, het oudste restaurant van de stad, kun je pierogi (soort ravioli gevuld met vlees, kaas en aardappels of zuurkool met paddenstoelen) en andere Poolse gerechten proeven. strona.piwnica­swidnicka.com
▪ Met warm weer kun je heerlijk beschut lunchen in de gezellige tuin van café Bułka z Masłem. www.bulkazmaslem.eu

Slapen

▪ What’s in a name. Druivenrassen en wijngaarden inspireerden tot de aankleding van de kamers van het 18de-eeuwse Grape Hotel. www.grapehotel.pl
▪ Het moderne Puro Hotel in het centrum leent gratis fietsen aan de gasten uit. www.purohotel.pl/wrocław

Vervoer

Wizz Air vliegt rechtstreeks vanaf Eindhoven naar Wrocław. Retourvluchten vanaf ongeveer €40. Met LOT Polish Airlines en KLM kun je via een overstap in Warschau op Wrocław vliegen.

Culturele agenda

Van Brahms tot Hendrix
Van het International Brahms Festival tot en met het Thanks Jimi Festival (een jaarlijks evenement ter ere van Jimi Hendrix, waarbij een poging wordt gedaan om het record simultaan gitaar­spelen te breken): de culturele agenda van Wrocław is ieder jaar goed gevuld. Mede daaraan dankt de stad de titel Europese Culturele Hoofdstad 2016. Dat betekent niet alleen dat theater, dans, muziek en film nog meer voor het voetlicht komen, maar ook literatuur en poëzie. Wrocław is namelijk dit jaar door de Unesco ook uitgeroepen tot World Book Capital. Dat wordt onder meer op 23 april gevierd met een boekenfestival.

VATT15_Wroclaw-Poland-center

Algemene tips

▪ Wrocław telt twaalf eilandjes en liefst 130 bruggen. De monumentale kerken op het ­eiland Ostrów Tumski worden ’s nachts mooi uitgelicht.
▪ Het gotische ­Raadhuis met de ­astronomische klok is een blikvanger.
▪ In de Jatki-straat zaten vroeger de slagers van de stad, tegenwoordig huisvesten de ­vakwerkhuizen met de houten arcaden ­galerieën en boetiekjes.
▪ Het Panorama van Racławice is een soort Panorama Mesdag dat een veldslag van de ­Polen tegen de Russen in 1794 uitbeeldt.
▪ Het opspeuren van de honderden beeldjes van kabouters is een leuke alternatieve stadswandeling.
▪ De opvallende ­Centennial Hall van architect Max Berg ligt in het uitgestrekte Szczytnicki-park met daarin ook een Japanse tuin en een dierentuin.

VATT15_apartments_rent_wroclaw

Vrijstaande woningen en luxe appartementen

Luxe appartementen in het centrum van Wroclaw en vrijstaande huizen landelijk gelegen in de nabijheid van Vatt Park Wroclaw. Woningen zijn te huur voor een langere periode, vanaf 3 maanden.

 

Huur voor een langere periode

Breng de bal aan het rollen! Bel ons zonder enige verplichting. +31135710410

Contact ons

Vul het formulier hieronder in.

[recaptcha]

Adres

Adres: VATT.EU | Koningsvaren 6 | 5062 JA | Oisterwijk
Telefoon: +31135710410
E-mail: info@vatt.eu